söndag 13 december 2009
Smaklökarna blev nöjda!
Hur gick det nu med maten och vad fick gästerna. Jo, allt flöt på fint. Facklorna tända i tid, all dukning var vacker och klar. Detta går ju som tåget. När gästerna väl börjar välla in och det blir skarpt läge så upptäcker jag att ugnen inte alls är varm. Vridit på fel knapp. Oj,oj oj, nu bli inte maten klar i tid. Stress. Som tur var så fanns Parama, äldsta dottern, där till hands. Hon är en gåva. Med flinka fingrar och stort leende så spred hon lugn och ordnade allt som kunde förberedas. Eftersom killarna i River valleybluegrass älskar att spela så var det inga probem. Musiken trollband gästerna medan svetten lackade på kökspersonalen. Maten blev klar och den blev god.
På tallrikarna fanns det rökt fårfiol(från våra egna djur) grönkål (från vår köksträdgård), rödkål, potatiskaka med svamp och purjolöksfräs, marinerade morötter, brieost och hembakat bröd. En rktig halländsk Slow Foodtallrik med julstämning.
Till desserten bytte vi land och bjöd på en dansk julspecialare. Ris á la mang. Risgrynsgröt med hackad mandel, kardemumma och vispad grädde. Serveras med en varm bärsås gjord på körsbär eller svarta vinbär. Nöjda musiker, kockar och gäster. Några av matgästerna upptäckte att detta var en supertrevlig grej att göra som aktivitet för besökande kunder till företag i kommunen.
Skivsläppet var också uppskattat, så det är nog dags för bluegrassgänget att trycka upp fler skivor.
En del hittade också några julklapsfynd, senaste skivan, lammskinn (biprodukt till fårfiolen!),
honung och nyttig choklad. Kan choklad vara nyttig. Jo, om det är den lyxigt supergoda nyttiga omega3 chokladen
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar